+36-20-220-7436 info@ewa.hu

A hatékonyság valóban fontos, de a biztonság még fontosabb.

Brandon Hackett

A cikkben először tisztázzuk az alapokat és eloszlatunk minden kételyt azzal kapcsolatban, hogy tényleg szükséges-e az SSL tanúsítvány használata!

Amikor pedig elhatároztad magad, az SSL alkalmazása mellett, segítünk választ találni minden további felmerülő kérdésedre. Segítségünkkel ki tudod majd választani a neked leginkább megfelelő tanúsítványt, SŐT be is tudod majd állítani azt a weboldaladon!

 

Kezdjük az alapokkal!

Miért jelent a felhasználók számára védelmet az SSL használata?

 

Mert nagyban megnehezíti azt, hogy illetéktelenek szerezzék meg jogosulatlanul az adatainkat!

 

Miért olyan fontos téma manapság az adatvédelem?

 

Mert ma az adat és az információ birtoklása az egyik legnagyobb hatalom!

Nagyvállalatoktól kezdve, otthon ülő feketekalapos hackerekig rengetegen pályáznak az adatainkra. Van, aki a bankszámlánk belépési adatait szeretné megtudni, de van olyan is, aki pusztán a netes viselkedésünk elemzéséből szeretne versenyelőnyhöz jutni.

A bankkártyája adatait nyilván senki nem szeretné senkinek kiadni, de a többire sokan csak legyintenek, „Ugyan, én nem titkolok semmit!”. Igen, a legtöbbünk valóban nem titkol semmit, mégsem tartozik senkire, hogy miről olvasunk, vagy kivel társalgunk a világhálón.

 

Miért ne böngésszünk olyan oldalakon, ahol nincs SSL tanúsítvány?

 

Ha a forgalom http-n keresztül zajlik egy adott weboldalon, akkor bárki megnézheti, mit csinálunk illetve milyen adatokat adunk meg az interneten. Tudni fogja milyen blogbejegyzéseket olvastunk, milyen oldalakon jártunk, ha pedig adatainkat is megadtuk valahol, akkor az sem marad rejtve a kíváncsiskodó szemek elől.

 

Weboldal tulajdonosként milyen előnyöm származik az SSL-ből?

 

Weboldal tulajdonosként már nem feltétlenül az adatvédelmi szempontok vezérelnek minket az SSL-re való áttéréshez. Egyrészt bankkártyás fizetést működtető felületeken már kötelező a használata, másrészt SEO szempontból a Google pozitívan értékeli az alkalmazását, így versenyelőnyt jelenthet a konkurenciával szemben.

Gondolom, te sem szeretnél olyan weboldalt kiadni a kezeid közül!

  • Ami elrettenti a látogatókat.
  • Ami nem védi megfelelően a felhasználók adatait!
  • Ami bizalmatlanságot ébreszt a céggel szemben!

A KWT blogon most olyan átfogó és kiterjedt cikket írtam a témában, amihez foghatót nem találsz sem magyar sem külföldi blogokban.

Ha elakadtál, megakadtál. Ha szép és jól működő weboldalt szeretnél egyedi és hozzád illő dizájnnal, keress bizalommal!

Péter Éva - Webdesigner - ewa.hu