+36-20-220-7436 info@ewa.hu

Ez a rövid bejegyzés az animált gifek WordPress weboldalba illesztésének két lehetséges módjáról szól!

A Jetpack hírlevelében jött az információ, miszerint a plugin segítségével már lehetséges nagyjából két kattintással animált gifeket elhelyezni a weboldalon! Alapvetően azt gondolom, hogy ezt nem is feltétlenül szükséges minden oldal esetében gyakorolnunk (nem a legelegánsabb dolog a használatuk), mégis arra jutottam, hogy adott esetben jól jöhet! Egy köszönőoldalon elhelyezett gratuláló vagy integető macskát biztos sokan nagy örömmel fogadnak, de egy játszóház weboldalán is simán el tudom képzelni!

Persze rá kell szánni az időt a keresésre, vagy akár a legyárt(at)ásra, de például egészen kellemes gifeket találtam ezen az oldalon (https://gifgifs.com/), érdemes vetni rá egy pillantást!

 

Nézzük meg akkor, hogy hogyan lehet a Jetpack segítségével beilleszteni egy gifet és mi a teendő ha nem használod a Jetpack-et és nem is akarsz ezért egy külön bővítményt telepíteni?

Gif beillesztése Jetpack-kel

A Jetpack-kel igazán egyszerű dolgunk van.

Nyiss meg egy új oldalt, ahol az alapértelmezett szerkesztőt használva keresd meg a Jetpack által kínált lehetőségeket a blokk választóban!

Itt a keresőben a kulcsszavak segítségével keresd meg a megfelelő gif-et és már kész is, csak be kell illeszteni!

Gif beillesztése a médiatáron keresztül

Ha a gif letöltve a rendelkezésünkre áll, akkor egyszerűen beilleszthetjük a WordPress médiatárán keresztül, csak 1-2 apróságra kell figyelni!

A médiatárban a média hozzáadása gombra kattintva fel kell tölteni a gif-et. Ez után arra kell figyelni, hogy a kép teljes méretű maradjon, ez a megjelenési mód legyen kiválasztva. Ezután ha képként beilleszted az adott oldalba, animált gifként fog viselkedni minden gond nélkül!

Érdemes azért óvatosnak lenni, mert a túl sok gif használata le tudja lassítani a weboldalt, azt meg semmiképpen sem szeretnénk.